business

”Jag vill ju handla nu!” – iZettle ur en konsuments synvinkel

Elin Sundström

För en tid sedan deltog jag på ett stort träningskonvent och som brukligt fanns där tonvis med utställare som visade upp sina produkter. Mitt bland alla utställare upptäckte jag en som sålde kompressionstrumpor. Vid synen av de grisrosa, vadlånga strumporna skrek mina trötta och stumma gravidvader ”KÖP!”, varpå min hjärna svarade med ett ”Halleluja!” och jag spatserade över till deras monter.

Framme vid montern inser jag att jag saknar kontanter. Attans – jag vill ju handla nu! Att behöva leta sig ut i det gråtunga och regniga vädret i jakt på en bankomat, i en annan stad, tjocksmockat med shoppingsugna människor överallt var inget jag såg fram emot.

– Ni tar inte kort va? frågade jag.
– Jodå, vi kör iZettle så det fungerar alldeles utmärkt, svarade kvinnan i montern

Om det inte hade varit möjligt att betala med kortet hade säljaren definitivt tappat mig som kund direkt. Jag hade garanterat inte letat mig ut efter en bankomat. Jag hade garanterat inte valt att stanna kvar och småpratat fördelar med kompressionstrumpor som jag gjorde den här gången. Jag hade nog inte heller besökt deras webb i efterhand för att beställa ett par. Jag ville handla då och bara då. Med iZettle var det lätt för företaget att göra affär med mig eftersom jag precis i det läget befann mig så nära ett avslut i köpprocessen. Enkelt och väldigt smart.


Utan iZettle hade detta varit en barfotabild.

Enkelt och smart
Förutom det enkla och underbara i att kunna betala direkt på plats blev jag imponerad över att de hade hela sitt produktsortiment i mobilen. Säljaren markerade den produkten jag köpte och pluggade in iZettle. Som ett kassasystem, fast med en mobil lösning. Supersmart! Dessutom är det som konsument underhållande och utmanande att med hjälp av pekfingret få till en snygg signatur för köpet på skärmen. En annan smart sak är att du får ditt kvitto skickat till mobilen. Inga platskrävande papperslappar i plånboken alltså!

Inför det här inlägget tog jag en titt på iZettle.se. Lite överraskad blev jag när jag såg följande uttalande:

Det här citatet skulle lätt kunnat ha varit efter mitt inköp. Jag var rysligt nära att köpa ett par till bara för att få testa iZettle-funktionen igen.

Så är du en småföretagare som ofta är ute på mässor tycker jag absolut att du ska satsa på iZettle. Det som kan vara värt att notera är den extraavgiften som tas ut och att kanske inte alla är benägna att våga betala med kort. Du kan läsa mer om betalning och misstänksamma konsumenter här.

Spana gärna in iZettles film ”Payments on the go”

Pssst… appropå inget alls. Är det inte killen i filmen som även spelar karaktären Annika Bengtzons man i Liza Marklunds film om Annika Bengtzon?



« Tillbaka

Etiketter:, , , ,

28 oktober 2012 |

1 kommentar