business

Schweiz och världscupfinalen

Anders Tufvesson

I helgen var jag i Schweiz och världscupfinalen i alpin skidåkning. Vad har det med internet att göra tänker ni? Inte så mycket egentligen, fast en resa börjar väldigt ofta på webben. I vårt fall via Travelstart som riktigt fulade ut sig. Mer om det i senare bloggposter där jag kommer skriva om resebokning på internet. Men den här bloggposten skall handla om världscupfinalen i Lenzerheide och om Sara Hector. Two sponsrar Sara med webbkompetens och webbplats. Förutom sarahector.se har Sara en Youtube-kanal.

Sara är medlem i familjen (mina barns kusin) vilket gjorde att vi var ett gäng som åkte ned med banderoll och flaggor.

Tyvärr visade Schweiz upp sig från sin sämsta sida med snö och dimma vilket gjorde att finalen i storslalom blev inställd. Lite snopet för oss som åkt ned. Vi fick (försökte) se herrarnas slalom med 5 svenska deltagare. Det gick kanske inte riktigt som vi önskade men stämningen på läktarna var det inte något fel på. Det roligaste beskedet fick vi av svenska förbundskaptenen på eftermiddagen då Sara fick besked att hon skulle börja förbereda sig för lagtävlingen på söndagen.

Dagen därpå var en helt underbar dag. Solen sken och backarna var otroligt bra. Vi han med 2-3 timmars skidåkning innan det var dags att dra sig ned till målområdet.

Tyvärr fick Sara stryk i sitt lopp och Sverige åkte ut redan i första matchen mot Italien. Sara drog två nitlotter, dels fick hon åka mot Denise Karbon och den röda banan. Karbon är en grymt bra storslalomåkare och den röda banan förlorade i stort sett hela tiden. Men vi fick vara med och hurra och vara med i TV! Vi laddar nu inför VM i Schladming om två år (och hoppas att Sara är med då).



« Tillbaka

Etiketter:,

23 mars 2011 |

1 kommentar