business

Dina besökare befinner sig i olika stadier

Victoria Lindblom

Du vet väl att dina besökare inte befinner sig i samma stadie och status när de besöker din webbplats? De har förstås lite olika syften och mål. Men man kan också prata om en besökarens livscykel.

En besökare är i första stadiet nåbar ute i din marknadsföring både traditionell marknadsföring och digital  marknadsföring. Du fightas med andra företag om besökarens uppmärksamhet. I detta läget har besökaren inte triggats av din marknadsföring utan bara fått upp medvetandet om ditt varumärke.

I nästa stadie av livscykeln har du faktiskt fått besökaren att trigga på just din marknadsföring och fått denne att landa på din webbplats utifrån en banner, en textlänk någonstans eller annat. Besökaren gör sig familjär med din webbplats och utforskar ditt erbjudande.

Tredje stadiet i livscykeln handar om att få besökaren att också konvertera. Att utföra det som DU vill att de ska göra. Köpa något, ladda hem något eller kanske registrera sig till något. I varje fall utföra en handling som du anser är bra. 
I detta stadie kan besökaren befinna sig en längre tid, beroende på hur ”köp-processen” ser ut för just ditt erbjudande.

Det sista och inte minst lika viktiga är att behålla  besökaren under en längre tid. Du ska knyta an besökaren till dig och att denne ska vara lojal med ditt varumärke. Det kan vara att ha en loginzon där de kan spendera en del tid eller att man skickar ut nyhetsbrev som gör att besökaren löpande återkommer och uppdaterar sig i era erbjudanden.

Tänk därför efter hur din webbplats matchar de olika stadierna så att inte du haltar på någon av dem.
Att inte nå ut i mediabruset gör att man inte hittar nya besökare. Att lyckas dra in besökaren på webbplatsen som sedan surfar runt, men som i slutändan inte utför något ger inget klirr i kassan. Knyter man inte till sig besökaren och gör denne lojal, då får man spendera ännu mer pengar på att nå ut till nya besökare igen.



« Tillbaka

Etiketter:, ,

08 november 2010 |

0 Kommentar

   Inga kommentarer än... Bli den första!

Tyck till! :)

« Tillbaka